Декоративни мазилки

Фън Шуй – какви цветове да използваме в различните помещения

Цветовете играят важна роля за настроението и енергията ни. Това е и причината защо е толкова важно да подбираме подходящи нюанси спрямо дейностите, които извършваме в помещенията на домовете си. Според Фън Шуй вътрешният баланс и хармонията се поддържат от чакрата Чи, която се повлиява от петте ключови елемента: огън, вода, дърво, метал и земя. Във всяка стая има различна енергия и затова цветовете трябва да са подбрани най-близко до съответстващия елемент.

Ето и кои цветове можете да използвате в различните стаи, а декоративните ни мазилки и бои ще бъдат неотлъчна част от постигането към хармонията. Можете да ги видите тук >  Recolorezzo продукти

  1. Червеното и оранжевото са цветовете, които се свързват със страстта, отдадеността, социалните отношения и динамиката, както се досещате отговарят на елемента “огън”. Подходящи са за кухня, коридор или детска стая (по-специфично гамата от оранжеви нюанси). 
  2. Синият цвят действа успокояващо, свързва се с елемента “вода” и може да се използва в стаи тип тоалетна, баня, стая за медитация. Черните нюанси също спадат към тази енергия, свързват се повече с власт и интелектуална мощ. Ако харесвате по-тъмните нюанси, ви препоръчваме да разгледате нашите декоративни камъни, които пропускват светлина – Recolorezzo Decolight Stone.  
  3. Зеленото и неговите по-свежи нюанси се свързват с елемента “дърво” и учат на равновесие, мир и отдих. Придават жизненост, затова и са подходящи за спалнята или хола.  
  4. Бялото, сивото, златното и сребърното са подходящи за постигане на изисканост, прецизност, доверие и яснота. Приспадат към последния елемент “метал” и могат да се използват в дневни, зали за съвещания или работа. Внимавайте със сивия цвят, защото често се характеризира с негативни емоции. 
  5. Кафявото, жълтото и бежовото отговарят на елемента “земя” – търпение, отговорност, практичност и стабилност. Подходящи са за помещения, в които имате нужда от концентрация или почивка: кабинет, офис, спалня или стая за почивка.

Ако имате нужда от допълнителна консултация, нашият екип е на разположение! Свържете се с нас, кликнете тук. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *