Фактори при избора на декоративна боя

20.10.2022 14:54:44

Фактори при избора на декоративна боя

Коя декоративна боя да избера?

Отговорът е много прост. Най-подходящата за повърхността, на която ще се нанася. Това е най-точният, най-ценният и донякъде най-правилният съвет. Фокусирането само върху покритието или цвета е грешка, тъй като всеки субстрат се нуждае от свои специфични свойства.

Нека да разгледаме най-важните фактори, които трябва да вземете предвид при избора на една или друга боя:

  1. Материал за нанасяне на декоративна боя

Току-що го казахме. Не всички бои са подходящи за една и съща основа. Защото просто не е същото да измажеш дърво и стена от гипсокартон например. Така че трябва да разберете, преди да купите едното или другото.

  1. Разграничаване на проходими и непроходими повърхности

Покриването на подове е по-сложно в дългосрочен план от стените, тъй като първите изискват боя, която е много по-устойчива на износване и разкъсване поради абразия, удар и т.н., какъвто е и случаят с мебелите. Същото важи и за мебелите.

По същия начин трябва да се оцени и помещението, което ще се боядисва. Баните и кухните се нуждаят например от бои с водоустойчиви свойства. Миещи се, влагоустойчиви и др.

  1. Устойчивост на открито

Точно както материалът и шарката на повърхността са съществени фактори, така и съпротивлението във външните пространства. Някои декоративни бои са устойчиви на слънчева светлина, дъжд и вятър. Но не всички.

  1. Качество на декоративното боядисване

Изглежда очевидно и е така. Но много пъти, тъй като се опитваме да спестим пари, крайният резултат в крайна сметка ще бъде по-скъп, отколкото сме предполагали, че ще бъде. Качеството не е фактор, който трябва да се приема леко.

  1. Декоративно покритие

Какво точно търсите? Декоративна боя с гланцово покритие? Още сатен? Или може би метални и ръждиви ефекти? Всяка боя има способността да гарантира едно или друго декоративно покритие.

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Боядисване

Боядисване

Фактори при избора на декоративна боя

Фактори при избора на декоративно боя

Коя декоративна боя да избера? Отговорът е много прост. Най-подходящата за повърхността, на която ще се нанася. Това е най-точният, най-ценният и донякъде Коя декоративна боя да избера? Отговорът е много прост. Най-подходящата за повърхността, на която ще се нанася. Това е най-точният, най-ценният и донякъде 2023-02-22T13:13:38+02:00 Фактори при избора на декоративна боя

<h2><strong>Коя декоративна боя да избера? </strong></h2> <p>Отговорът е много прост. Най-подходящата за повърхността, на която ще се нанася. Това е най-точният, най-ценният и донякъде най-правилният съвет. Фокусирането само върху покритието или цвета е грешка, тъй като всеки субстрат се нуждае от свои специфични свойства.</p> <p>Нека да разгледаме най-важните фактори, които трябва да вземете предвид при избора на една или друга боя:</p> <ol> <li> <h3><strong>Материал за нанасяне на декоративна боя</strong></h3> </li> </ol> <p>Току-що го казахме. Не всички бои са подходящи за една и съща основа. Защото просто не е същото да измажеш дърво и стена от гипсокартон например. Така че трябва да разберете, преди да купите едното или другото.</p> <ol start="2"> <li> <h3><strong>Разграничаване на проходими и непроходими повърхности</strong></h3> </li> </ol> <p>Покриването на подове е по-сложно в дългосрочен план от стените, тъй като първите изискват боя, която е много по-устойчива на износване и разкъсване поради абразия, удар и т.н., какъвто е и случаят с мебелите. Същото важи и за мебелите.</p> <p>По същия начин трябва да се оцени и помещението, което ще се боядисва. Баните и кухните се нуждаят например от бои с водоустойчиви свойства. Миещи се, влагоустойчиви и др.</p> <ol start="3"> <li> <h3><strong>Устойчивост на открито</strong></h3> </li> </ol> <p>Точно както материалът и шарката на повърхността са съществени фактори, така и съпротивлението във външните пространства. Някои декоративни бои са устойчиви на слънчева светлина, дъжд и вятър. Но не всички.</p> <ol start="4"> <li> <h3><strong>Качество на декоративното боядисване</strong></h3> </li> </ol> <p>Изглежда очевидно и е така. Но много пъти, тъй като се опитваме да спестим пари, крайният резултат в крайна сметка ще бъде по-скъп, отколкото сме предполагали, че ще бъде. Качеството не е фактор, който трябва да се приема леко.</p> <ol start="5"> <li> <h3><strong>Декоративно покритие</strong></h3> </li> </ol> <p>Какво точно търсите? Декоративна боя с гланцово покритие? Още сатен? Или може би метални и ръждиви ефекти? Всяка боя има способността да гарантира едно или друго декоративно покритие.</p> <p>&nbsp;</p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки