Боядисване

Mетоди за нанасяне на цветни бои.

Боядисването е един от най-широко използваните средства за декориране на стени, благодарение на множеството ефекти, които могат да бъдат постигнати. Има много техники за декоративно боядисване на стени, от които можете да изберете тази, която най-добре отговаря на изискванията и нуждите. Следните са основните.

Флорентинска земя

Особеността на флорентинската земна декоративна техника се крие в специалните смоли в нейния състав. Тези смоли се предлагат в различни цветове и са отговорни за характерния завършек, когато се нанасят върху стените. Освен с богатата цветова гама, флорентинската пръст се отличава с добра твърдост и устойчивост, както и с това, че лесно се мие.

Накратко, флорентинската пръст е мазилка със засенчен и състарен ефект, която имитира стени в ренесансов стил. Много специализирана техника за декоративно боядисване на стени, с меки текстури и малки релефи. Въпреки че приложението му е разнообразно, бялото обикновено се използва върху цветни фонове или предварително смесени естествени багрила.

Венецианска мазилка

Венецианската мазилка е друга от най-основните и важни техники за декоративно боядисване на стени. Първоначално от Венеция, това е естетически ефект, резултат от използването на паста, направена от мраморен прах, вар, пигменти и гипс, чието покритие е много подобно на мрамор поради уникалния си блясък.

Сред най-интересните му предимства са устойчивостта му на влага и дишането му. Изключително издръжлива боя, която повишава стойността на пространството и също така има добавената стойност, че е съставена от естествени елементи.

Техника с гъба

Друга от най-популярните техники за декоративно боядисване на стени е техниката на гъба. Състои се от многократно потупване на повърхността с гъба, докато се постигне желаното покритие. Колкото по-широки са порите, толкова по-добър е ефектът.

Завършек, който придава дълбочина и обем на помещението и е много лесен и икономичен. Идеален за големи повърхности, където контрастът е по-ярък. Препоръчваме да използвате естествена гъба за по-сложен ефект.

Може да прочете също и темата ни за:

Модерни декоративни стилове на боядисване

Боя с ефект на ръжда

Покритието с ръжда е естетически ресурс, който царува в интериорната декорация, особено на стените. Рустик вид, който въпреки че символизира течението на времето, естественото стареене на нещата, е много приятен. Използването на боя е най-удобният, най-бързият и най-евтиният начин за постигане на този завършек. Декоративна техника за стени, която не се ограничава само до дома, но също така е герой на модни витрини, топ ресторанти, луксозни хотели и дори превозни средства.

В Recolorezzo разработихме/ползваме често боя с ефект на ръжда, която не поставя граници на креативността. Продукт с много нюанси, който може да се използва както върху вътрешни стени, така и върху фасади на сгради, благодарение на своята устойчивост на атмосферни влияния. Боя, която включва метални частици от мед, бронз, желязо и месинг и може да се използва и като метална боя. Неговата гъвкавост не познава граници. Съвместим е с множество основи: микробетон, бетон, тухла, керамика, метал, гипс, гипсокартон, хартия и др. Какво чакате?

Декоративни ролки

Декоративните валяци не са нова техника за декоративно боядисване на стени, но те се върнаха на мода през последните години. Благодарение на тези релефни гумени ролки с разнообразие от различни шарки могат лесно да се създават всякакви декоративни ефекти върху стената. Резултатът е подобен на тапета, с очевидните разлики.

Просто цапате ролката с избраната от вас боя и постепенно маркирате шарката на ролката върху стената. Това създава повтарящ се модел, който завършва повърхността на цялата стена.

Гланц

Гланцирането са много тънки слоеве боя, прозрачни или полупрозрачни на цвят, които позволяват на слоя отдолу да прозира. Техника за декоративно боядисване на стени, която се използва от векове, за да подчертае или намали температурата им и да ги направи по-непрозрачни или лъскави.

В Recolorezzo имаме гланцови бои с метален и блестящ ефект, които могат да се нанасят не само върху стени, но и върху подове и дори мебели. Много устойчиви патини, които позволяват безброй комбинации за украсяване на всякакви повърхности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *