Боядисване

Изразяване на чувства чрез цветове

Цветовете влияят на настроенията ни! Затова избираме нюансите, от които да бъдем заобиколени. Така постигаме баланс между емоции, усет, импровизация и желания. Най-често стените в дома ни са в цветовата гама, която най – силно ни привлича. Това е и причината често да искаме промяна в цветовете на любимите ни помещения. Трансформацията настъпва отвътре навън, а домът ни е отражение на емоционалното ни състояние. 

Ето няколко цвята и характеристиките, които ни придават: 

  • Белият цвят се свързва с чистота, лекота, невинност и мир. Също така символизира свободата, а може би именно независимостта, от която имате нужда. Белите стени са символ на свободното пространство както в помещението, така и в душата. 
  • Кафявото има своите уникални специфики – цветът е природен, символ на плодородието и земната притегателност. Човек, избрал кафявото за своите стени, обича домашния уют и е естествена натура.
  • Изберете ли червения цвят за вашите стени, то вие сте авантюрист – обичате приключенията, обичате да се отличавате и сте винаги готови за действия. 
  • Оранжевият избор е отражение на жизнени и позитивни хора. Често неговите нюанси се избират за кухнята, където се среща най-често цялото семейство. 
  • Синьото – един от най-влиятелните цветове, не случайно често се избира за основен в спалните помещения. Той е символ на мир, спокойствие и уравновесеност. Също така създава дистанция и авторитет, които най-вероятно са заложени в характера на човека, избрал синия цвят за стените си.
  • Розовото е нежен цвят, ако го изберете за някое от помещенията във вашия дом, със сигурност имате романтична натура. 
  • Лилавите багри са едни от най-предпочитаните от хора, за които креативността и индивидуалността са основна ценност.
  • Зеленият цвят говори за една по-тайнствена натура, която трудно изразява чувствата си, но вътре в себе си е голям емпат. Зеленият цвят се асоциира с надежда, живот и късмет. Комбинирането на зелени нюанси в дома създават чувство за стабилност и комфорт.  
  • Неутралността на сивите елементи говори за човек, търсещ хармония или вече я е постигнал. Изразява стил, професионализъм и опит. 

Ако имате интерес да научите как цветовете влияят на настроенията ни,  прочетете тази статия.

Recolorezzo предлага многообразие от цветове, ако искате да разгледате нашите палитри кликнете тук. Предлагат се по цветове NCS и RAL и могат да се замесват по индивидуална поръчка и цвят, избран от клиента. При нужда от консултация нашият екип е на разположение! Свържете се с нас, кликнете тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *