Декоративни мазилки

Инструменти за нанасяне на декоративни мазилки

Декоративните мазилки са един от най-използваните методи за промяна на стените и таваните в дома. С тях може да се постигнат много различни ефекти, от гладки и матови до текстурирани и бляскави. В тази статия ще ви представим различните инструменти за нанасяне на декоративни мазилки.

1. Четка “спалтер” 

Това е най-често използваният метод за нанасяне на пясъчни мазилки. С тази техника, първо се нанася основен слой от избрания цвят, за да се покрият всички ъгли и неравности на стената. 

Тя може да бъде с различна ширина и плътност, както и различен материал на косъма. В зависимост от това, ефекта на полагане става различен. С този инструмент се полагат Galaxy Mega, Galaxy Fine и Sphera от гамата декоративни мазилки на Recolorezzo. 

2. Валяк

Валяк се използва за основи, както и за да се придаде гладък и равен финален слой. Тази техника е подходяща за мазилки, които имат гладък и матов завършек, като например Silk и Shine от Recolorezzo. Ако търсите текстуриран ефект на стените, може да използвате валяк с релефна повърхност. Тя има специална форма, която може да създаде различни текстури върху стената. С тази техника, първо се нанася основният слой мазилка, след което се използва текстурираната четка, за да се създаде желаният релеф. Тази техника е подходяща за мазилки, които имат текстуриран завършек.

3. Маламашка

Този инструмент се използва за нанасяне на различни видове мазилки, както структорни, така и гладки. Има различни видове маламашка – метална и от PVC. Някои от тях може да са с гладка страна, а някой релефни, по-познати като маламашка с “гребен”. С маламашка може да нанесете Smart, Smart Fine, Silk от Recolorezzo декоративни мазилки. 

4. Други алтенативни инструменти

За декориране на вече положена мазилка, може да използвате и нестандартни инструменти като: гъба, гребен, текстурен валяк, маламашка за венецианска мазилка, инструмент за декоративна мазилка “трева”, шкурка за велатура, шаблони и други. С всеки от тези инструменти се постигат различни, интересни и уникални ефекти на стената. 

Ако имате нужда от допълнителна консултация, нашият екип е на разположение! Свържете се с нас, кликнете тук.

31060/files/image/viber_izobrazenie_2023-04-05_16-49-22-396.jpg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *